6 čarovných dediniek, ktoré sú pre mnohých stále neobjavené
Z každého rožka-troška
12.01.2021
6 čarovných dediniek, ktoré sú pre mnohých stále neobjavené

Riquewihr ( Francúzsko/ Alsasko) 

Romantická dedinka Riquewihr je obklopená francúzskymi vinicami a so svojimi stredovekými uličkami patrí jednoznačne k najkrajším dedinkám Francúzska. Je známa pre svoje dobré jedlo a víno o čom svedčí aj to, že v dedinke nájdete množstvo vínnych pivníc, ktoré sú pripravené na degustáciu. Pri vstupe do mesta vás privítajú staré hradby, veže, kamenné domy so štítmi. Uličky s pestrofarebnými domami zdobenými kvetinami vyslovene nabádajú k prechádzkam. 
Riquewihr môžete navštíviť na zájazde Kúzelné Alsasko - francúzska rozprávka, kraj viníc, bocianov a malebných zákutí.

Manarola ( Taliansko / Ligúria)

Čarovná Manarola je súčasťou oblasti Cinque Terre v Taliansku. Práve ohromujúce výhľady na more a zaujímavá architektúra sú veľkými lákadlami pre turistov.  Dedinka leží na skalnom útese na ktorom sú vedľa seba postavené domčeky v žiarivých pastelových farbách. Manarola je mnohokrát označovaná za najfarebnejšie miesto Talianska.
Manarolu môžete navštíviť na zájazde Nádherná Ligúrska riviéra - raj kvetov, paliem a farebných domčekov s kúpaním.

Savoca ( Taliansko/ Sicília)

Malebnú horskú sicílsku dedinku Savoca preslávil hlavne film Krstný otec. Ak sa sem vyberiete, môžete si posedieť v legendárnej krčme Bar Vitelli. Vo vnútri baru je malé múzeum, kde nájdete fotografie z natáčania a zábery hercov. Savoca leží v nadmorskej výške 324 m a poskytuje prekrásne výhľady na okolitú krajinu. Dedinka si zachovala starodávne čaro sicílskej dedinky.
Savocu môžete navštíviť na zájazde Sicília - krásna a divoká s oddychom pri mori.

Roussillon ( Francúzsko/ Provensálsko)

Roussillon sa hrdí titulom jedna z najkrajších dediniek Francúzska. Vypína sa na pompéznom brale a domčeky na ňom prechádzajú rôznymi farbami od žltej cez okrovú, zlatistú, ružovú , červenú až krvavo hnedú.

Je preslávená okrovým chodníkom, ktorý vedie malým kaňonom fantastických útvarov s úžasnou prírodnou scenériou.
Roussillon môžete navštíviť na zájazde Levanduľové Provensálsko a jeho vidiek s kúpaním pri mori.

Halstatt ( Rakúsko)

Štíty hôr a jazero dodávajú Hallstattu neobyčajnú atmosféru a prúdia sem davy turistov z celého sveta. Námestie, úzke uličky s domčekmi, kvety v oknách a čaro dedinky si ihneď zamilujete. Hallstatt je zaradený do zoznamu svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Veľkou zaujímavosťou je tu cintorín spolu s kostnicou.
Hallstatt môžete navštíviť na zájazde Úžasná vyhliadka Päť prstov, magická ľadová jaskyňa a čarovný Hallstatt alebo Salzburg s plavbou po jazere Wolfgangsee.

St. Gilgen ( Rakúsko ) 

Idylická obec St. Gilgen leží pri jazere Wolfgangsee a je úzko spojená s Mozartom a jeho rodinou. Tmavomodrá voda jazera Wolfgang láka mnohých na kúpanie, šport a zábavu a v zime na rozprávkový advent. Skvelou voľbou je využiť parný vláčik a odviezť sa na vrch Schafberg z ktorého je úžasný vyhľad  na okolie alebo  si vychutnať plavbu po jazere. 
St. Gilgen môžete navštíviť na zájazde Salzburg s plavbou po jazere Wolfgangsee.

Jana Bapcsányová

Tipy na zájazdy